Haaroliebehandeling

haaroliebehandeling

De haarolietrend blijft bestaan. Dit is niet gek, want haaroliën zijn een van de veiligste en meest effectieve haarzorgmethodes. Het heeft geen beperkingen en biedt verscheidene mogelijkheden.

Maak kennis met de haaroliegeheimen waar je nog nooit eerder van hebt gehoord.

Een haaroliebehandeling is een haarzorgmethode waarbij je alleen natuurlijke olein of producten gebaseerd op olie gebruikt voor je haar. Omdat het makkelijker is om pure plantaardige oliën te krijgen en er veel verschillende producenten zijn die verschillende oliën combineren in hun producten, is dit de meest populaire methode voor schitterend haar. Conditoners, serums en balsems voor haar zijn allang vergeten, want dit is de tijd voor haaroliën.

Wat zijn de voordelen van haaroliën?

  • Effectief in het aanvullen van ontbrekende voedingsstoffen in je haar.
  • Bevochtigt het haar direct en indirect (voorkomt waterverlies).
  • Voedt en versterkt op natuurlijke manier.
  • Biedt bescherming aan de haarstructuur.
  • Sluit aan bij haarporositeit en conditie.
  • Kan geen schade veroorzaken, want oliën zijn geheel veilig.
  • Kan op veel verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van jouw benodigdheden.

Haaroliën. Waar begin je?

1. Kies de olie

De meest belangrijke stap is het kiezen van de juiste olie. Lees meer over haarporositeit. Bepaal de staat van je haar en pas de olie aan op de conditie. Onderstaande lijst met oliën kan je helpen om het juiste product te bepalen. Deze oliën zijn gesorteerd op de de vetzuursamenstelling en de verschillende haarporositeiten.

Als je een lage haarporositeit hebt : kokosolie, sheaboter, cacaoboter, babassuolie.
Als je een gemiddelde haarporositeit hebt: amandelolie, rijstolie, avocado-olie, sesamolie.
Als je een hoge haarporositeit hebt: druivenpitolie, pompoenpitolie, maisolie.

Je kunt zelf een geschikte olie voor je haar uitkiezen. Het enige wat je hoeft te doen is informatie zoeken over de vetzuursamenstelling. Hoe meer verzadigde vetzuren (karakteristiek voor plantaardige boters), des te beter de olie is voor haar met lage porositeit. Oliën met enkelvoudig onverzadigde vetzuren passen bij gemiddelde haarporositeit, en meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen juist worden gebruikt bij een hoge porositeit.

2. Kies de haaroliemethode

De effectiviteit van olein ligt aan de gekozen methode. Er zijn drie basisbehandelingen, die vrij kunnen worden gecombineerd en aangepast zoals jij wilt. Het grote voordeel van haarolie is de diversiteit in het gebruik.

Droge haaroliebehandeling: kan ‘s nachts worden uitgevoerd, een of meer uren voor de wasbeurt of zelfs na de wasbeurt. Het bidet de minst intense effecten omdat de olie alleen aan de oppervlakte werkzaam is.
Natte haaroliebehandeling: kan voor of na de wasbeurt worden uitgevoerd en kan erin blijven voor zo lang als je wilt; water versnelt de absorptie, dus het effect is intenser.
Haaroliebehandeling in de kom: kan op elk moment worden uitgevoerd, maar vereist voorbereiding van een kom met warm water en oliën: leidt tot het beste resultaat.

Niets weerhoudt je om de aanbreng op andere manieren uit te voeren. Mensen die altijd haast hebben kunnen bijvoorbeeld hun haar oliën met olieverstuiving, omdat je altijd gedurende de dag een licht laagje kunt aanbrengen op de strengen. Vrouwen die meer intense effecten verwachten, kunnen altijd ‘s nachts de behandeling uitvoeren, of in een haarsauna. Water en een hoge temperatuur versterken de werking van de olie.

3. Begin met oliën

Als je de juiste olie of het product gebaseerd op olein dat perfect bij jouw haar past, en daarbij de applicatiemethode, kun je meteen beginnen. Onthoud alleen dat je het regelmatig blijft doen. Alleen op lange termijn kan haaroliebehandeling een zichtbare verandering bieden.